Tandheelkunde Sweelinckplein
Home Praktijkinformatie Afspraak maken Inschrijven als patiënt Veel gestelde vragen >

Sander Roeleveld

 
 
mondhygiënist
Sander Roelevelt

Ik ben Sander Roeleveld, mondhygiënist bij Tandheelkunde Sweelinckplein.

Van 1995 tot 2000 volgde ik de opleiding tot tandtechnicus aan het IVT in Nieuwegein, en werkte ik daarnaast in een tandtechnisch laboratorium. Daar heb ik me kunnen specialiseren in de volledige prothese. In 2002 ben ik begonnen aan de nieuwe, vierjarige opleiding tot mondzorgkunde aan de Hogeschool InHolland in Amsterdam. In 2006 ben ik daar afgestudeerd als mondhygiënist, en behaalde ik mijn Bachelor of Health.

Tijdens mijn opleiding heb ik me gespecialiseerd in parodontologie: het  behandelen van tandvleesontstekingen. Dat ging samen met een stage in de Paradontologische Kliniek in Den Haag, waar ik na mijn opleiding ook een aantal jaren heb gewerkt. Daarna heb ik in diverse algemene praktijken gewerkt, waar ik verdere ervaring opgedaan heb op het gebied van parodontitis (tandvleesontstekingen), cariës, protheses en controles.

Op het Sweelinckplein ben ik één van de drie mondhygiënisten. Samen werken we aan het voorkomen van tandproblemen, het behandelen van tandvleesontstekingen en het geven van voorlichting. Daarnaast behandelen we ook cariës (gaatjes), alleen in opdracht van de tandarts.

Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied, volg ik regelmatig bijscholing. Ook ben ik opgenomen in het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten (KRM), een organisatie voor deskundigheidsbevordering van mondhygiënisten door bij- en nascholing. 

Naast mijn werk ben ik, met de juiste weersomstandigheden, vaak op het strand om te kitesurfen.