Tandheelkunde Sweelinckplein
Home Praktijkinformatie Ons team Afspraak maken Inschrijven als patiënt Veelgestelde vragen >

 Veelgestelde vragen

Veel van uw vragen komen vaker voor. Hieronder vindt u de meest voorkomende vragen. Mocht u er niet uitkomen of andere vragen hebben, kunt u altijd contact opnemen met onze receptioniste.

Praktijk

Er is een verschil in wat vergoed wordt voor kinderen tot 18 jaar en wat vergoed wordt voor volwassenen. Kosten voor de jeugd (met uitzondering van kronen, bruggen en orthodontie) worden over het algemeen volledig vergoed. Er zijn afspraken gemaakt met verzekeraars waardoor de kans klein is dat er voor de zorg aan jeugdigen moet worden bijbetaald.

Het grootste deel van de zorg voor volwassenen valt niet in de basisverzekering. Als u een aanvullende verzekering hebt afgesloten, kunt u een vergoeding krijgen per behandeling. De verzekeraar bepaalt welke vergoedingen er zijn. De ene verzekeraar vergoedt alle kosten tot een bepaald bedrag, de andere verzekeraar hanteert een maximale vergoeding per behandeling. Vragen hierover kunt u stellen aan uw verzekeraar. Ook op allesoverhetgebit.nl kunt u nagaan welke vergoeding u krijgt van uw verzekeraar.
De tarieven zijn tegenwoordig gestandaardiseerd. Op de pagina tarieven vindt u een overzicht van de door ons berekende tarieven.
De tandarts en de mondhygiënist overleggen dit altijd met u.
U kunt…
Op de pagina ….. vindt u meer over de mogelijkheden die wij in de praktijk bieden.
Dat hangt af van de polisvoorwaarden van uw verzekering. Een bezoek aan de mondhygiënist valt onder de tandartsverzekering. Als u een tandartsverzekering heeft kunt u de kosten, of een deel daarvan, vergoed krijgen.

Er zijn 24 zorgverzekeraars in Nederland. De meeste verzekeraars vallen onder een overkoepelend concern. Er zijn 10 concerns. Hieronder vindt u een overzicht van de merken (labels) die aan de concerns verbonden zijn. De grootste 4 concerns verzekeren samen ongeveer 88,3% van de markt.

Sinds de invoering van de Zorgverzekeringswet in 2006 zijn er geen nieuwe zorgverzekeraars bijgekomen. Dit verandert in 2018 met de toetreding van het Luxemburgse IptiQ. Deze dochter van het Zwitserse Swiss Re zal de labels Promovendum, National Academic en Besured van VGZ overnemen.

Bekijk hier een infographic met alle Nederlandse zorgverzekeraars.

Tandarts & mondhygiëne

Ja, dat kan. Maar alleen als de slechte adem vanuit de mond komt. Als andere lichamelijke klachten voor een slechte adem zorgen kunnen we u daar helaas niet mee helpen.
Ja, dat kan.
De ene persoon is de andere niet. Maar ernstige pijn doet het meestal niet. Wel is het zo dat de meeste mensen een behandeling niet fijn vinden. Als de pijn te erg is, kunt u verdoofd worden.